Amenajarea garsonierei: poze si idei practice in functie de dimensiune

  1. Amenajarea unei garsoniere in functie de dimensiune (mica sau mare)
    1. Amenajare garsoniera 10/12 mp
    2. Amenajare garsoniera 13/15 mp
    3. Amenajare garsoniera 16/18 mp
    4. Amenajare garsoniera 20/22 mp
    5. Amenajare garsoniera 24/25 mp
    6. Amenajare garsoniera 27/28 mp
    7. Amenajare garsoniera 30/32 mp
    8. Amenajare garsoniera 33/35 mp
    9. Amenajare garsoniera 36/38 mp
    10. Amenajare garsoniera 40/42 mp
    11. Amenajare garsoniera cu pat si canapea
    12. Amenajare garsoniera open space
    13. Amenajare garsoniera semidecomandata
    14. Amenajare garsoniera la mansarda
  2. Amenajarea unei garsoniere in functie de stil
    1. Amenajare garsoniera in stil modern
    2. Amenajare garsoniera retro
    3. Amenajarea unei garsoniere in stil industrial
    4. Amenajare garsoniera art-deco
  3. Alege culorile potrivite pentru design-ul garsonierei
    1. Culoarea potrivita pentru zugraveala
    2. Culoarea potrivita pentru pardoseala
    3. Alegerea mobilierului in functie de culoare
    4. Alegerea sistemului de iluminare in functie de culoare
  4. Solutii practice de depozitare pentru garsoniera

Astazi, garsoniera a devenit o locuinta din ce in ce mai accesibila pentru tineri, mai ales datorita faptului ca are dimensiuni reduse si poate fi intretinuta usor. Cateodata, insa, poate fi destul de dificil sa amenajezi o garsoniera, astfel incat sa te bucuri de tot confortul, exact ca la un apartament spatios, insa nu este imposibil. Daca detii o garsoniera, noi iti prezentam cateva informatii utile pentru a reusi sa iti transformi spatiul in care locuiesti intr-o adevarata oaza de liniste si relaxare.

Amenajarea unei garsoniere in functie de dimensiune (mica sau mare)


Daca esti in cautarea unor idei amenajare garsoniera mica, tot ce iti putem spune este ca fotografiile pe care le-am selectat pentru tine te vor convinge ca orice spatiu poate fi transformat in totalitate cu putina creativitate. Chiar si intr-un loc de mici dimensiuni, poti avea mobilier si toate electrocasnicele necesare, astfel incat sa te bucuri de un trai decent.

In cazul in care vrei sa amenajezi o garsoniera mica, mergi pe lucruri practice, care se pot camufla usor sau care au abilitatea de a se adapta. De exemplu, poti folosi corpuri suspendate, mese si scaune pliabile, birouri si dulapuri atasate peretelui etc. De asemenea, cromatica este extrem de importanta cand vine vorba de a crea impresia de mai mult spatiu intr-o garsoniera de dimensiuni reduse. Opteaza pentru culori calde, deschise, transparente, care sa te ajute sa captezi cat mai multa lumina naturala. Amenajeaza totul in stil minimalist sau in stil modern si vei fi extrem de multumit de garsoniera ta.

Pe de alta parte, daca ai un spatiu cu dimensiuni generoase, iti poti permite sa folosesti si contraste de culori ceva mai puternice, dar si corpuri de mobilier mai elaborate, in ton cu personalitatea ta. Totusi, ca sa nu te simti sufocat sau "impiedicat" de anumite obiecte, este bine sa mentii spatiul cat mai aersit. In fond, nu ai nevoie de prea multe obiecte intr-o garsoniera, ci doar de acelea care sa-ti creeze confortul mult dorit.

Amenajare garsoniera 10/12 mp



Fie ca ai in plan o amenajare garsoniera 10 mp sau o amenajare garsoniera 12 mp, este foarte important sa pui accent pe spatiile de depozitare, potrivit specialistilor in design interior. Cu cat iti vei organiza mai bine lucrurile, astfel incat sa nu te incomodeze, cu atat si spatiul redus va deveni "prietenul" tau. Chiar daca nu vei avea foarte mult loc, asta nu inseamna ca nu poti avea un mic TV in perete sau fotoliul tau preferat.

Amenajare garsoniera 13/15 mp


Ideea de amenajare garsoniera 15 mp nu este deloc simpla, insa trebuie sa mizezi pe lucrurile cu adevarat esentiale si pe mobilier modern, usor de adaptat in orice tip de spatiu. Pastreaza in casa ta doar obiectele pe care chiar le folosesti zilnic si mizeaza pe piese in miniatura, cum ar fi o mini masa, mini scaune, mini bar.

Amenajare garsoniera 16/18 mp


Te gandesti la o amenajare garsoniera 16 mp? Sau la o amenajare garsoniera 17 mp sau 18 mp? In fond, nici nu mai conteaza 1 mp in plus sau in minus, caci diferenta o face, de fapt, strategia ta referitoare la designul de interior. Conteaza enorm ce paleta de culori alegi, cat de mult esti dispus sa risti si care sunt lucrurile fara de care nu ai putea trai intr-o locuinta. Cat timp vei avea prioritatile bine stabilite, cu siguranta vei reusi sa iti amenajezi casa dupa bunul plac.

Amenajare garsoniera 20/22 mp


Daca nu ai idei amenajare garsoniera 20 mp, nicio problema! Iti oferim noi! Trebuie doar sa fii flexibil, sa accepti ca si canapeaua extensibila este ideala sau ca masa patrata in loc de cea rotunda se va incadra mai bine in spatiul dedicat micii bucatarii. De asemenea, va trebui sa iti dai seama ca lustrele suspendate "mananca" din spatiu si de faptul ca toate nuantele inchise nu fac altceva decat sa micsoreze spatiul.

Amenajare garsoniera 24/25 mp


La capitolul amenajare garsoniera 25 mp sau 24 mp, tot ce trebuie sa stii este ca fiecare mp din locuinta conteaza. Valorifica-l ca atare! Daca nu esti genul de persoana care gateste, opteaza pentru o bucatarie minimalista, cu o plita electrica incorporabila intr-un corp de mici dimensiuni si o chiuveta pentru o persoana. Patul de o persoana asezat langa perete ar trebui sa fie perfect pentru cineva care nu isi doreste sa isi aglomereze prea mult spatiul. De asemenea, chiar si o canapea extensibila este perfecta. Masa de machiaj si birou in acelasi loc? Orice este posibil!

Amenajare garsoniera 27/28 mp


Daca vorbim de amenajare garsoniera 27/28 mp, lucrurile devin ceva mai flexibile. Iti poti permite un scaun de birou mai confortabil, un lampadar pe care sa il folosesti cand vrei sa citesti sau chiar un dulap spatios in care sa iti depozitezi tot ce ai nevoie.

Amenajare garsoniera 30/32 mp



Cauti idei amenajare garsoniera 32 mp? Noi ti le oferim pe cele mai bune, chiar si la capitolul idei amenajare garsoniera 30 mp. In fond, nu dimensiunea conteaza, ci detaliile care fac diferenta. Daca vei sti sa optezi pentru piesele de mobilier potrivite, in culori si texturi potrivite, vei reusi sa ai cea mai frumoasa locuinta. Vopseste peretii in alb pentru senzatia de mai mult spatiu si opteaza pentru corpuri de iluminat moderne, de dimensiuni reduse.

Amenajare garsoniera 33/35 mp



Pentru o amenajare garsoniera 35 mp sau 33 mp, specialistii recomanda design-uri cat mai moderne, piese minimaliste, simple, care sa nu incarce vizual. Fiind vorba despre o singura camera, aceasta trebuie sa fie bucatarie, living, dormitor, birou, dressing etc. Tocmai din acest motiv, trebuie sa gandesti strategic si sa asezi fiecare lucru cat mai precis.

Amenajare garsoniera 36/38 mp


In ceea ce priveste ideea de amenajare garsoniera 36 mp, tot ce poti face este sa te gandesti la cat de mult timp petreci in aceasta locuinta si care sunt activitatile pe care iti place sa le faci de obicei. De exemplu, daca iti place sa gatesti, vei pune accent pe partea de bucatarie, in schimb daca ajungi doar seara, dupa birou, si preferi sa te relaxezi in pat, ar trebui sa pui accent pe zona de living si sleeping.

Amenajare garsoniera 40/42 mp


Daca te gandesti la idei de amenajare garsoniera 40 mp sau chiar mai mult, ia in calcul faptul ca tu iti setezi propriile limite. Deja vorbim de un spatiu ceva mai mare, asemanator unui apartament cu o camera, astfel ca poti include chiar si un pat matrimonial, o comoda, un dulap si o masa de dining. Depinde doar de tine cum preferi sa-ti amenajezi spatiul personal.

Amenajare garsoniera cu pat si canapea


Ai in plan o amenajare garsoniera cu pat si canapea? Cel mai probabil te gandesti la momentele in care vei primi musafiri si iti doresti sa existe doua locuri de dormit separate. Daca spatiul iti permite, aceasta idee este foarte buna, insa daca simti ca aglomerezi camera, mai degraba optezi doar pentru o canapea extensibila.

Amenajare garsoniera open space


Amenajare garsoniera open space? De ce nu? Poti opta pentru un mobilier simplu de bucatarie, o canapea extensibila, o masuta pliabila, o comoda de mici dimensiuni si un televizor. Astfel, vei avea tot ce iti doresti fara prea mult efort.

Gandeste-te la faptul ca totul este la vedere. Asadar, toate zonele din garsoniera trebuie sa creeze un tot unitar armonios, cat mai ordonat. Pentru ca amenajarea sa fie una de succes intr-o singura incapere, e nevoie sa setezi cateva puncte de interes. Cum poti face acest lucru? Cu ajutorul culorilor si, desigur, contrastelor. De exemplu, pentru zona de living alege o culoare vesela, care sa atraga atentia si sa animeze spatiul. Aici te poti folosi de textile pentru a delimita spatiul.

Amenajare garsoniera semidecomandata


Ai in plan o amenajare garsoniera semidecomandata? Pastreaza zonele de interes bine delimitate si ia in calcul faptul ca vei avea nevoie doar de strictul necesar. Ai grija ca spatiile de depozitare sa adaposteasca orice obiect care ti-ar putea sta in cale si aeriseste spatiul cat de mult poti prin culoare, astfel incat sa nu te incurce nimic.

Amenajare garsoniera la mansarda


Daca vorbim despre o amenajare garsoniera la mansarda, lucrurile se complica in unele situatii, insa nu este imposibil. Peretii inclinati ai mansardei scad utilitatea spatiului, iar aceste zone sunt mai greu de amenajat, mai ales cand vine vorba de mobilier. In cazul in care ferestrele sunt dispuse pe peretele angular, ele risca sa primeasca prea multa caldura de la soare si sa se supraincalzeasca.

In cazul unei mansarde, este indicat ca garsoniera sa fie un spatiu open space. Nu este indicat sa apelezi la peretii falsi, deoarece acestia vor fura considerabil din spatiu si iti vor ingreuna misiunea. Nu anima foarte mult prin finisaje si materiale, ci incearca sa pastrezi o linie fina, simpla, in aceleasi culori si nuante.

Foloseste nuante neutre, calde si deschise, iar daca vrei sa oferi un accent usor, care sa imbogateasca incaperea, alege culori precum galben solar, albastru turcoaz sau verde, pentru unul dintre pereti. De preferat este sa il alegi pe cel mai mic, pentru a nu da senzatia de inghesuiala.

Amenajarea unei garsoniere in functie de stil

Amenajare garsoniera in stil modern


Cu siguranta si tie iti plac acele garsoniere amenajate modern. Indragitul stil modern este caracterizat in mare parte prin decoratiuni reduse, linii drepte, forme cat mai simple si culori intense. Lumina joaca un factor foarte important, iar suprafetele pot da o nota interesanta intregii incaperi. Cand amenajezi in stil modern, iti este permis sa imbini elemente moderne, contemporane cu stilul tau personal, pentru a obtine o senzatie de confort. Mai pe scurt, o amenajare moderna se bazeaza pe simplitate, utilitate si confort.

Amenajare garsoniera retro


Pentru a realiza o amenajare retro, te poti inspira din trecut, din amenajari specifice anilor 50-60, realizand cu succes un spatiu plin de culoare si personalitate. Tine minte faptul ca mobila veche, masiva si inchisa la culoare nu isi are locul intr-o garsoniera. De ce? Pentru ca ea va fura vizual din spatiu si va incarca incaperea, ceea ce nu se cere in decorarea unui spatiu mic, precum un apartament cu o singura camera. Totusi, daca iti doresti, pastreaza lemnul, dar opteaza pentru culori ceva mai deschise.

Amenajarea unei garsoniere in stil industrial


Stilul industrial este la mare cautare in zilele noastre. Nu e de mirare, avand in vedere accentele moderne si chiar futuriste care se regasesc in orice detaliu. Decorul industial contine elemente de hala, precum tevi metalice, pereti din caramida sau finisati partial, culori dure (gri, negru, caramiziu). In cazul amenajarii unei garsoniere, acest stil este mai greu de aplicat, deoarece finisajele dure vor reduce din spatiu si vor incarca decorul. Cu toate acestea, poti sa obtii un design foarte placut, perfect adaptat acestui stil, folosind culori mai calde.

Amenajare garsoniera art-deco


Daca nu ai mai auzit de stilul art-deco, afla ca acesta este unul pretentios, dar, totodata, atins de minimalism si, implicit, se regasesc aici si linii moderne. Negrul, albul si rosul sunt culori predominante intr-o amenajare in stil art-deco, iar culorile metalice pot fi folosite cu succes pentru a accentua contrastele. Putin auriu sau argintiu nu strica niciodata!

Alege culorile potrivite pentru design-ul garsonierei

Culoarea potrivita pentru zugraveala


De ce conteaza atat de mult culorile pe care le alegi pentru peretii incaperii? Ele pot avea un efect energizant, calmant sau pot fi alese dupa regulile feng-shui, pentru ca intreg ambientul sa fie unul armonios si potrivit stilului tau de viata. Misiunea de a gasi culorile perfect potrivite spatiului nu este una atat de usoara, insa daca vei tine cont de regulile de design interior, poti amenaja intocmai ca un profesionist.

Nuantele de albastru, oliv sau vernil sunt perfecte pentru un somn odihnitor, de aceea ele pot fi folosite cu succes in spatiul destinat odihnei. Culorile deschise si vii au rolul de a anima si de a energiza, insa in acelasi timp pot obosi ochiul, asa ca, sunt recomandate pentru bucatarie sau baie. Nu uita ca o nuanta foarte intensa poate nelinisti, asa ca, evita astfel de culori in spatiile de relaxare.

Culoarea potrivita pentru pardoseala


Atunci cand alegi pardoseala, trebuie in primul rand sa tii cont de spatiu. Forma camerei conteaza foarte mult la acest pas, iar dimensiunile, utilitatea si modul in care aceasta beneficiaza de lumina naturala sunt cateva aspecte de care e important sa tii cont, intotdeauna.

Podele deschise la culoare vor face spatiul sa para mult mai mare, ceea ce este un avantaj imens in cazul unei garsoniere. Lemnul inchis la culoare diminueaza spatiul, insa in unele cazuri el poate sa ofere un aspect placut. Cu nuantele medii, in schimb, nu dai niciodata gres.

Alegerea mobilierului in functie de culoare


Cand vorbim despre o garsoniera, mobilierul joaca un rol deosebit de important. Acesta trebuie sa fie, inainte de toate, practic, usor de integrat si multifunctional. Opteaza pentru o canapea extensibila, care se transforma in pat si poate fi folosita atat in zona de living, cat si in dormitor, mergi pe dressinguri "ascunse" in perete, marcate de oglinzi, care te ajuta sa iti vizualizezi tinuta si dau un plus de spatiu camerei si alege corpuri de mobilier de bucatarie suspendate, in care sa pastrezi tot ce ai nevoie si care sa nu te incurce prea mult cand simti nevoia sa te deplasezi.

La capitolul cromatica, mergi pe nuante deschise daca vrei sa deschizi camera sau pe culori neutre daca iti place sa iti pui semnatura pe tot ceea ce te defineste din locuinta ta. Imbina utilul cu placutul si vei echilibra vizual locuinta.

Alegerea sistemului de iluminare in functie de culoare


Si sistemul de iluminare joaca un rol deosebit de important in amenajarea garsonierei. Acesta trebuie sa fie modern, usor de integrat, in culori deschise, care sa aduca un plus de luminozitate. Alege aplice, veioze de mici dimensiuni, spoturi si leduri, astfel incat sa gasesti echilibrul perfect dintre luminozitate si confort.

Solutii practice de depozitare pentru garsoniera


Asa cum ai aflat mai sus, dressingurile cu oglinzi reprezinta o idee ideala pentru depozitare. La fel si banchetele sau pufurile care au acest spatiu de depozitare pe care il poti folosi cu succes. De asemenea, exista si scaune care au un anumit spatiu de depozitare. Nu mai vorbim de dulapuri practice si compartimentate astfel incat sa iti poti tine toate lucrurile utile in siguranta.


Sursa foto: pexels.com, freepik.com

Citeste si: Idei si sfaturi de amenajare a unui dormitor ingust

Comentarii