Adu primavara in casa ta cu lenjerii de pat din bumbac egiptean!

Chiar daca primavara inca se mai lasa asteptata cu gradele putine din termometre, poti incepe sa te gandesti deja la sezonul calduros care urmeaza. Asadar, daca vrei sa dai un refresh casei tale, incepe cu dormitorul! Alege lenjerii de pat bumbac egiptean si transforma-ti locul de odihna intr-o oaza de liniste si revigorare.


Ce trebuie sa stii despre modelele de lenjerii de pat bumbac egiptean?


Bumbacul egiptean se obtine din Gossypium Bardadense, o specie de planta folosita si pentru obtinerea bumbacului Pima. O caracteristica speciala a acestui tip de bumbac este reprezentata de fibrele mult mai lungi decat cele ale altor tipuri de bumbac. Astfel, fibrele din Gossypium Bardadense sunt toarse pentru a se obtine fire foarte fine, folosite apoi pentru obtinerea unui material de inalta calitate.


Inca de la inceput, ar trebui sa precizam faptul ca bumbacul egiptean poate fi considerat, fara retineri, tipul cel mai calitativ de bumbac. Acesta prezinta o calitate superioara datorita solurilor bogate de pe Valea Nilului, care ofera plantei anumite substante si nutrienti ce favorizeaza dezvoltarea acestei plante intr-un mod excelent. Data fiind calitatea sa superioara, bumbacul egiptean are un pret mai ridicat si totodata nu este greu de gasit. Egiptenii considera ca bumbacul egiptean face parte din propriul tezaur national, motiv pentru care evita exportul acestui material. Totusi, asta nu inseamna ca este imposibil sa gasesti lenjerii de pat din bumbac egiptean.


Avantaje lenjerii de pat bumbac egiptean


  • Fibrele din compozitia bumbacului egiptean au o lungime mult mai mare decat toate tipurile de bumbac, dar si o densitate redusa. Prin urmare, aceste aspecte garanteaza o rezistenta superioara de-a lungul timpului, lenjeriile din bumbac egiptean fiind deci o achizitie de care te vei bucura mult timp;
  • Bumbacul egiptean este fin, moale si totodata foarte prietenos cu pielea. De asemenea, caracterul sau fin este accentuat cu cat este spalat mai mult, devenind tot mai placut cu trecerea timpului;
  • Lenjeriile din bumbac egiptean isi pastreaza culorile atragatoare foarte mult timp, chiar si dupa numeroase spalari. 
  • Bumbacul egiptean este usor mai scump fata de alte materiale, insa calitatea sa este de-a dreptul incontestabila. Poti considera ca faci de fapt o investitie in lenjerii de pat bumbac egiptean, astfel ca vei avea articole pentru pat calitative, de care sa te bucuri chiar si ani de zile. De asemenea, poti achizitiona seturi pe care sa le pastrezi special si pentru musafiri, in camera de oaspeti. Astfel, acestia se vor simti excelent la tine acasa si se vor bucura de un somn placut si de o odihna pe cinste.
  • Este important sa stii ca nu e deloc usor sa gasesti un bumbac egiptean 100% autentic. Chiar daca o multime de magazine iti vor garanta faptul ca lenjeriile din bumbac egiptean comercializate sunt realizate din material autentic, situatia sta putin diferit in realitate. Astfel, ar trebui sa achizitionezi lenjerii din bumbac egiptean numai de la comercianti de incredere, asa cum este si magazinul nostru online.


Te invitam, asadar, sa descoperi colectia noastra inedita de lenjerii de pat bumbac egiptean si sa alegi cele mai frumoase articole pentru pat!


Citeste si: Nu schimbi frecvent lenjeria de pat? Iata ce afectiuni risti!

Comentarii