Ce muzica sa asculti pentru un somn profund?

Se spune ca muzica este un pansament pentru suflet, un medicament pe care il poti lua ori de cate ori simti nevoia, fara sa iti faci griji in privinta unei supradoze. Astfel, poti asculta muzica in timp ce gatesti, te plimbi, te relaxezi sau chiar si inainte sa adormi. Da, ai auzit bine, exista obiceiul de a asculta muzica inainte de ora de culcare in foarte multe colturi ale lumii.


Astfel, tot mai multe persoane care se confrunta cu insomnii, anxietate sau chiar depresie au reusit sa se vindece cu ajutorul sunetelor placute din care este compusa mareata si superba muzica. Daca si tu ai nevoie de o mangaiere, de un sunet cald si linistitor cu care sa adormi, pentru a te trezi odihnit a doua zi, ai putea incerca sa asculti muzica.


Insa stii ce muzica sa asculti pentru un somn profund? Noi iti vom oferi cateva sfaturi care te vor purta in lumea notelor muzicale si te vor aduce mai aproape de visele tale si de intalnirea cu Mos Ene!


Alege ritmuri relaxante

Daca ai o stare de nervozitate si simti nevoia de a te calma inainte sa adormi, alege piese muzicale cu ritmuri relaxante, cum sunt cele de chill out sau cele care se regasesc in cultura asiatica. Se pare ca ritmurile usoare si notele melodioase au un efect direct asupra creierului uman, oferindu-i senzatia de placere si, totodata, de relaxare.


De asemenea, specialistii sunt de parere ca oamenii ar trebui sa asculte piese care au mai putin sau pana la 60 de beaturi pe minut pentru a se relaxa. Acestea sunt foarte odihnitoare si te ajuta sa adormi repede si profund.


Asculta compozitii muzicale care redau sunetele din natura

Nu stii ce muzica sa asculti pentru un somn profund? Natura este cea care te va salva. Incearca sa asculti piese muzicale care redau sunetele din natura, cum ar fi ploaia, vantul, marea sau ciripitul pasarilor.


Aceste suntele melodioase, fara versuri, te vor transpune intr-un cadru natural si iti vor oferi senzatia ca esti in mijlocul unei paduri sau pe malul marii, locuri perfecte pentru relaxare, care sa te imbie la somn profund.


Alege muzica clasica

Chiar daca nu stii foarte multe lucruri despre muzica clasica, seara, inainte de culcare, poti incepe sa asculti una sau doua compozitii ale celor mai cunoscuti compozitori, precum Chopin, Mozart sau Beethoven.


Spre deosebire de alte genuri muzicale, care sunt mai ritmate si, automat, iti ofera energie, muzica clasica este ca o poveste, ca o poezie pe care oricine si-ar dori sa o asculte inainte de somn. Cu o muzicalitate complexa, compozitiile clasice sunt extrem de apreciate pentru starea de visare si de armonie absoluta pe care o transmit.


Acum ca ai aflat ce muzica sa asculti pentru un somn profund, nu iti mai ramane decat sa vizitezi magazinul nostru online, Patul Meu, loc in care vei gasi lenjerii de pat, perne, pilote, cuverturi si toate articolele pentru pat de care ai nevoie pentru o odihna confortabila.


Alege calitatea in detrimentul cantitatii si fii sigur ca, pe langa muzica, locul in care dormi are o influenta enorma asupra ta. Asadar, cauta sa iti faci din pat un sanctuar al relaxarii, un spatiu intim si linistitor care sa te indemne la visare.


Citeste si: Care sunt cele mai bune ore de somn?Comentarii

Articole similare