Cum sa ingrijesti corect lenjeriile din bumbac


Cand vine vorba de lenjerii de pat, bumbacul este cu siguranta cea mai populara alegere. Material non-alergenic, care mentine confortul termic si previne transpiratia absorbind cu succes umezeala, acesta poate sa iti ofere somnul de calitate de care ai nevoie.


Toate motivele enumerate mai sus ar trebui sa te convinga sa achizitionezi lenjerii de pat bumbac, mai ales daca esti in cautarea unor piese destinate dormitorului pentru copii.


Daca iti surade ideea, trebuie sa stii ca in magazinul nostru vei gasi lenjerii de pat din bumbac 100% natural, damasc, creponat, din bumbac satinat superior si multe altele!


Atunci cand achizitionezi lenjerii de pat, cu siguranta iti doresti sa faci o investitie pe termen lung. Insa rezistenta unei lenjerii de pat depinde foarte mult de modul in care ai grija de aceasta! De aceea, descopera 3 sfaturi esentiale care te vor ajuta sa prelungesti durata de viata a lenjeriilor tale!  1. Spalarea lenjeriilor din bumbac


Daca nu ai descoperit deja acest aspect cand ai spalat alte articole vestimentare confectionate din acest material, trebuie sa stii ca bumbacul intra la apa atunci cand este spalat la temperaturi mari. Astfel, indiferent daca speli manual sau automat, trebuie sa mentii temperatura optima a apei.


Drept urmare, daca pui lenjeria de spalat la masina, alege un ciclu de spalare care sa nu depaseasca 30 de grade. Pentru a fi sigura ca speli corespunzator lenjeriile, verifica si respecta instructiunile marcate pe eticheta produsului. Totodata, nu este recomandata curatarea chimica a lenjeriilor in care dormi.


  1. Calcatul lenjeriilor de pat


Multi oameni prefera sa isi calce lenjeria de pat, metoda care ofera un aspect ordonat dormitorului. Daca si tu te numeri printre ei, te vei bucura sa afli ca este foarte usor sa calci lenjeriile din bumbac atat timp cat setezi temperatura fierului de calcat sub 150 de grade.


Trucul pe care multe gospodine il folosesc pentru a nu avea de-a face cu acele cute care apar la calcat este urmatorul – isi calca lenjeria din bumbac atunci cand aceasta nu este complet uscata. Totusi, acest tip de material nu necesita calcare. Depinde de tine daca vrei sau nu sa lasi lenjeria la uscat dupa spalare. Indiferent ce alegi, aspectul acesteia ramane la fel de placut.


  1. Intretinerea lenjeriilor din bumbac


Daca vrei sa te bucuri cat mai mult timp de lenjeriile tale, trebuie sa ai grija de acestea. Pentru ca bumbacul este un material care atrage scamele, expertii recomanda sa nu speli niciodata lana si bumbac deodata.


De asemenea, e important sa nu ramana impuritati in cuva masinii de spalat. Pentru a fi sigura, curata cuva cu ajutorul unui burete moale, curat, inainte de a pune lenjeria la spalat.


Alt aspect la care trebuie sa fii atenta este alegerea detergentilor. Indreapta-te spre cei destinati intretinerii fibrelor de bumbac. Pentru a evita decolorarea materialului, alege detergentii lichizi, fara clor.Cat timp respecti aceste trei metode de ingrijire a lenjeriilor din bumbac, poti fi sigura ca rezistenta lor creste. Drept urmare, te vei putea bucura timp indelungat de achizitia ta!

Comentarii