Cum se depoziteaza corect articolele pentru pat?

Odata cu schimbarea sezonului vine si nevoia de a-ti pregati patul cu cele mai calduroase si confortabile articole. Astfel, trebuie sa scoti din dulap lenjerii de pat moi si placute la atingere, pilote din puf care sa te infofoleasca mai ceva ca pe un bebelus si cuverturi pat sau paturi care sa acopere patul si sa ofere impresia de mai multa ordine.


Felul in care toate acestea vor arata in decorul camerei tale depinde de modul in care le-ai pastrat de-a lungul timpului. Acelasi lucru se va intampla si cu piesele pentru pat din sezonul calduros, care urmeaza sa fie depozitate in dulap si sa isi astepte randul abia peste cateva luni bune. Si, totusi, tu cum depozitezi corect articolele pentru pat?


Ce pastrezi si ce nu?

Inainte de toate, este important sa faci o selectie a articolelor pentru pat pe care le-ai achizitionat si pe care le-ai folosit pana acum. Astfel, piesele care mai pot fi purtate sunt de pastrat, in timp ce la cele foarte deteriorate poti renunta deja. Inlocuieste-le cu altele noi, astfel incat sa te asiguri ca ai mereu rezerve atunci cand vine vorba de patul tau sau de cel al oaspetilor. Niciodata nu strica sa ai o lenjerie de pat sau o cuvertura in plus, la fel si in cazul pilotelor.


Curata-le inainte de a le depozita

Pentru ca articolele pentru pat sa isi pastreze aspectul impecabil in viitor, este foarte important sa le depozitezi curate si ingrijite. Astfel, dupa ultima folosire, asigura-te ca le-ai spalat, uscat si calcat, daca este nevoie, pentru a te bucura de lenjerii, pilote si cuverturi in stare perfecta. Mai mult, in acest mod vei impiedica aparitia mirosurilor neplacute din dulap.


Vezi ce trebuie agatat si ce trebuie impaturit

Este foarte important sa faci distinctia intre anumite piese pentru pat care pot fi agatate in dulap si anumite articole care pot fi impaturite fara a se forma cute inestetice. Alegerea ta depinde de material si de forma si dimensiunile pe care le au obiectele respective. Astfel, vei sti cum poti sa iti eficientizezi spatiul din dulap si cum te poti pregati mai bine pentru sezonul care urmeaza.


Sorteaza-le pe culori, materiale si in cutii speciale

Daca iti place sa fii o persoana organizata si vrei sa gasesti totul mai usor in dulapul tau, poti aplica o tehnica pe care o stiu femeile care au foarte multe haine si isi doresc sa aiba un dressing perfect. Asadar, sfatul specialistilor este sa iti sortezi lenjeriile si cuverturile pe culori, materiale si sa le depozitezi in cutii speciale, care le mentin aspectul frumos. Si pilotele pot fi depozitate in cutii, astfel incat sa te asiguri ca nu se vor murdari de praf.


Dupa cum vezi, nu e foarte dificil sa te pregatesti pentru noul sezon si sa impachetezi ce ai folosit pana acum in materie de articole pat. Cu cat vei avea mai multa grija de lucrurile pe care le folosesti, cu atat si obiectele din jurul tau vor fi mai frumoase si mai curate. Ordinea te ajuta sa fii o persoana mai productiva si sa iti mentii casa intr-o stare ideala.
Comentarii

Articole similare