Dormitor in stil Pop Art. Sfaturi de amenajare!

 1. Dormitor in stil Pop Art – sfaturi esentiale
  1. Culori deschise si contraste
  2. Sculpturi viu colorate si voluminoase
  3. Tablouri pline de culoare
  4. Textile colorate
  5. Mobilier vopsit

Colorat si "artistic" din toate punctele de vedere, stilul Pop Art a devenit din ce in ce mai cautat in domeniul design-ului de interior. Acesta are ca sursa de inspiratie artele plastice din anii 50, fiind extrem de creativ si dinamic. Pe scurt, daca vrei sa ai o casa decorata in stilul Pop Art, tot ce trebuie sa faci este sa iti pui imaginatia la incercare si sa incerci sa faci din fiecare piesa de mobilier si obiect de decor o adevarata opera de arta.


Spre exemplu, pentru un dormitor in stil Pop Art, nu te limita doar la tablouri excentrice si draperii colorate. Joaca-te cu culorile, texturile si formele si creeaza arta in fiecare colt. Poti face un perete doar din tapet, poti miza pe combinatia alb-negru si o culoare puternica, te poti juca cu luminile, orice pentru a-ti pune in evidenta spiritul artistic. Daca ai nevoie de mai multa inspiratie, iata cateva sfaturi de la designerii de interior!


Dormitor in stil Pop Art – sfaturi esentiale


Culori deschise si contraste

Pop Art-ul se bazeaza pe culori deschise pentru a scoate in evidenta elementele decorative. Poti vopsi toti peretii albi pentru a-i umple, apoi, cu tablouri in nuante contrastante, care sa dea un suflu nou incaperii.


Sculpturi viu colorate si voluminoase

Cand te gandesti la sculpturile reprezentative ale acestui stil de decor, cu siguranta ai in minte statui cu animale stilizate si colorate. Tot ce trebuie sa faci este sa decizi ce anume te reprezinta ca simbol si sa iti creezi un element de decor artistic, care sa aiba o valoare aparte pentru tine. Il poti aseza pe noptiera de langa pat, pe masa de machiaj sau pe comoda.


Tablouri pline de culoare

Pentru un dormitor in stil Pop Art, tablourile sunt o piesa reprezentativa. De regula, picturile sunt creatii grafice printate sau se picteaza cu ulei pe panza. O trasatura distinctiva a stilului Pop Art sunt culorile vii, neon. Daca esti fascinat de portrete, caricaturi si efecte 3D, merita sa agati cateva tablouri colorate pe fundalul peretilor albi, pentru a crea impresia ca dormitorul tau are un aer al apartamentelor din anii 50 din New York.


Textile colorate

Textilele in stilul Pop Art au o importanta mare, deoarece, gratie lor, te poti juca cu nuantele. Daca vrei sa adaugi un plus de culoare in dormitor, cumpara lenjerii de pat colorate si draperii cu imprimeuri indraznete si culori puternice. Alege materiale de inalta calitate, care nu se decoloreaza usor in urma spalarilor repetate sau la lumina soarelui.


Mobilier vopsit

Daca vrei sa te joci cu simtul artistic pe care il ai, iti poti vopsi noptierele sau chiar rama patului intr-o nuanta nebuna, cum ar fi galben sau turcoaz. Joaca-te cu volumele din camera si vei obtine un dormitor in stil Pop Art, asa cum iti doresti! Stilul va ramane nemuritor de-a lungul timpului, asa cum este si in prezent, si te va ajuta intotdeauna sa dai un aer fresh si optimist spatiului in care locuiesti. Indrazneste mai mult si vei avea o casa desprinsa din paginile revistelor de Home & Deco!


Citeste si: Culoarea anului 2021 in dormitor!


Comentarii

Articole similare