Lenjerii de pat pentru copii – Cum ii atragi pe cei mici la somn?

Cand vine vorba de copii, setul de reguli impuse pentru un somn linistit este deosebit de important. Micutii se simt in control atunci cand au o rutina, cand stiu ce anume se asteapta de la ei si cand stiu ce urmeaza. Acest lucru ii linisteste. Tocmai de aceea, parintii trebuie sa le creeze micutilor o rutina adaptata la stilul lor de viata, care sa poata fi usor de respectat si implementat de ambele parti. Cu ajutorul acestei rutine si a prezentei parintilor, micutii se relaxeaza si adorm mai repede in confortul unor lenjerii de pat pentru copii de inalta calitate.

E drept ca fiecare copil are propria dezvoltare si fiecare, in ritmul sau, evolueaza si accepta schimbarile. Dar, ca parinti, avem datoria sa ii incurajam pe cei mici si sa le oferim timpul necesar pana cand acestia vor fi pregatiti si vor dori sa faca anumite schimbari.

Invatatul la olita, dezvatarea de biberon, de un obiect de care micutul s-a atasat si chiar dormitul singur in propria camera sunt provocari pe care fiecare mama incearca sa le treaca cu brio. Asigurarea unui somn linistit pentru copiii nostri este doar unul dintre acele lucruri pe care le facem cu drag pentru ei. Tocmai de aceea, alegerea unor lenjerii de pat pentru copii e foarte importanta.

Un pat frumos – un somn linistit

Unul dintre lucrurile pe care trebuie sa le faci este sa creezi o atmosfera placuta in camera copilului. Poti chiar sa apelezi la eroii lui favoriti si sa alegi cateva obiecte decorative cu imaginea acestora. Se stie ca, la varste mici, copiii isi schimba preferintele foarte des, cum ar fi eroii favoriti sau preocuparile. Asa ca, pentru a avea o lenjerie de copii cu durata mai lunga de folosire, alege una cu un model ce reprezinta o pasiune constanta a celui mic, o culoare preferata mereu, o activitate ideala pentru copii etc.

Pe site iti oferim o diversitate de modele in acest sens, atat pentru micutii fotbalisti, cat si pentru micutele printese, lenjerii pentru copii cu motive geometrice sau florale, monocrome sau multicolore. Un pat frumos va fi mereu mai confortabil!

O camera ordonata – o stare de spirit buna

Ordinea din camera contribuie la o stare de spirit buna inainte de somn. Copiii nu vad viata in „nuante de gri”, pentru ei o minciuna este o minciuna chiar daca e spusa pentru a nu rani sentimentele celuilalt. Asa e si cu hainele imprastiate prin camera – dezordinea e dezordine, nu este o dezordine „controlata”, iar haosul din jur le poate da celor mici o stare de anxietate, neliniste, astfel incat sa nu poata ajunge la starea de relaxare necesara somnului. Asa ca, includeti in rutina de dinaintea somnului si ordinea in camera!

Intunericul si semi-intunericul

E drept ca celor mici le este frica de intuneric, char si unii adulti sunt inspaimantati de acesta, pentru ca majoritatea filmelor horror incep cu un adult umbland printr-o casa intunecata. E bine sa instalezi in camera copilului o sursa de lumina difuza, astfel incat sa nu doarma in intuneric absolut si sa se sperie.

Fara ecrane si dulciuri inainte de culcare

Ecranele au o influenta nefasta asupra somnului copiilor, deoarece majoritatea filmuletelor si jocurilor accesate de acestia au scopul de a-i agita si de a-i “tine in priza”. Asa ca, indiferent ce lenjerie de pat pentru copii colorata ai asterne ca sa ii inviti la somn, se va dovedi o lupta pierduta.

Lenjeriile pentru copii vin sub diferite modele, insa tu, ca parinte, ai datoria de a trece optiunile copilului prin propriul filtru si de a-i prezenta cele mai bune alegeri, dincolo de factorul estetic. Astfel, in continuare, cele mai bune lenjerii pentru copii raman cele din bumbac, finet, bambus, bumbac ecologic si cele din fibre naturale in procent cat mai mare. Doar acestea ii vor asigura copilului tau un somn bun, confort termic ajustabil si vor pune bazele unei noi zile pline de „peripetii”.

Vezi AICI gama de lenjerii de copii de pe site-ul nostru!


Comentarii