Saltele pentru persoane supraponderale. Cum faci diferenta?

Daca esti o persoana supraponderala sau ai in familie astfel de cazuri, cu siguranta iti doresti mai mult confort in timpul noptii. Trebuie sa stii ca exista saltele pentru persoane supraponderale care iti vor face somnul mai linistit si iti vor oferi mai multa stabilitate. Iata ce sa alegi din magazine si cum poti evalua produsele in functie de caracteristicile lor!


Cauta grosimea potrivita


De regula, saltelele sunt disponibile in grosimi diferite, cum ar fi 15, 20, 23, 25 si pana la 27 cm. Cu cat greutatea unei persoane creste, cu atat are nevoie de o saltea mai groasa. Atunci cand este folosita, o saltea mai subtire decat necesarul pentru greutatea unei persoane va fi prea tare si incomoda, mai ales pentru cei care nu dorm pe o parte. Daca preferi o saltea mai tare, atunci s-ar putea sa fii multumit de un model mai subtire, indiferent de greutatea pe care o ai sau de pozitia in care dormi.


Persoanele care au o greutate intre 90 si 115 kilograme se declara multumite adesea de saltele cu grosimea de 23, 25 sau 27 cm. Prin urmare, achizitionarea unei saltele mai subtiri de 20 cm poate fi o cheltuiala inutila, tinand cont de faptul ca pretul saltelelor este deseori stabilit in functie de grosime.


Care sunt cele mai bune saltele pentru persoane supraponderale?


Exista mai multe tipuri de saltele pentru persoane supraponderale. Astfel, vei gasi:


  • saltele cu spuma de memorie: acestea retin greutatea si pozitia de somn, avand capacitatea de a se mula pe corpul fiecarei persoane in parte. Totusi, uneori poti simti o senzatie de "scufundare", ceea ce face ca ridicarea si miscarea in pat sa fie usor dificile. Persoanele cu greutate mai mare ar trebui sa aleaga o saltea din spuma cu memorie cu un strat de sustinere de cel putin 18 cm si o grosime totala de macar 23 cm sau mai mare.
  • Saltele din latex: sunt rezistente, durabile si dense, oferind confort persoanelor supraponderale. Totusi, paturile de latex se comprima, ceea ce duce la aparitia multor adancituri.
  • saltele cu aer: acestea sunt extrem de potrivite pentru persoanele supraponderale, intrucat au capacitatea de a le sustine perfect greutatea.


De cealalta parte a baricadei, cele mai nepotrivite modele sunt saltelele cu arcuri si cele japoneze. Saltelele cu arcuri sunt cel mai neinspirat tip de saltele, pentru probabilitatea ca ele sa se slabeasca este de 2-3 mai mare decat a oricarui alt tip de saltea si, prin urmare, devin incomode si cauzeaza durere. In acelasi timp, persoanele cu greutate vor fi deranjate mai mult decat persoanele normale de zgomotorul pe care arcurile saltele il produs. In cazul saltelelor japoneze, acestea nu sunt foarte potrivite pentru persoanele cu greutate (mai ales cele care dor pe o parte), pentru ca le lipseste grosimea necesara.


Acum ca ai aflat ce saltele pentru persoane supraponderale poti sa alegi din magazine, consulta oferta noastra specializata si bucura-te de produse premium la preturi avantajoase pentru bugetul tau. Asigura-ti confortul de care ai nevoie in timpul somnului si vei avea vise placute si somn odihnitor.


Comentarii