Lenjeriile de pat reprezinta o piesa esentiala in puzzle-ul somnului odihnitor si calitatii vietii, motiv pentru care trebuie sa te asiguri ca ai ales, atat pentru tine, cat si pentru cei dragi, lenjerii de pat din bumbac de cea mai buna calitate. Acest material este foarte moale si placut la atingere, oferind confort sporit in timpul somnului, iar un somn linistit, dupa cum bine stii, iti va permite sa iti refaci energia si-ti va da putere de concentrare.

Pe langa senzatia placuta pe care o ai la atingerea unei lenjerii de pat bumbac, insa, acest material este si unul foarte performant. Din acest punct de vedere, lenjeriile de pat bumbac vor mentine temperatura corpului indiferent de anotimp, fiind alegerea potrivita atat pentru serile calduroase de vara, cat si pentru diminetile geroase de iarna. Atunci cand alegi un model din gama de lenjerii de pat bumbac, te asiguri ca pielea ta va respira pe toata durata noptii, iar riscul de supraincalzire si disconfort va fi eliminat. Mai mult decat atat, lenjeriile de pat bumbac absorb foarte bine umiditatea, iar materialul natural nu va provoca alergii sau iritatii ale pielii, indiferent de sensibilitatea pe care o ai.

O alta calitate deosebita a lenjeriilor de pat bumbac este durabilitatea, astfel incat acestea pot rezista pana la 10 ani daca respecti cateva conditii elementare de intretinere. De exemplu, lenjeriile de pat bumbac se intorc pe dos inainte de spalare si se spala cu fermoarul sau nasturii inchisi. In plus, este de preferat sa nu inghesui foarte multe articole in masina de spalat atunci cand cureti lenjeriile de pat si sa acorzi atentie temperaturii de spalare. In functie de tesatura sau imprimeu, unele modele de lenjerii de pat bumbac iti vor limita temperatura de spalare chiar si la 30 de grade.


Pentru a te bucura de confort sporit pe durata noptii, ideal este sa schimbi lenjeria de pat in fiecare saptamana, astfel incat aceasta sa nu poata retine microorganisme sau praf care iti pot provoca alergii sau chiar astm. In plus, daca vrei sa igienizezi cat mai bine lenjeriile de pat bumbac, poti folosi fierul de calcat dupa fiecare spalare. Pe langa dezinfectarea suplimentara, calcarea lenjeriilor de pat bumbac le va face mai placute la atingere si le va conferi un aspect impecabil.