Cum sa dormi bine 8 ore in 4 ore? Sfaturi utile!

  1. Metoda Churchill
  2. Metoda Uberman
  3. Metoda Everyman
  4. Metoda Dymaxion
    1. Sfaturi utile

Cine nu isi doreste sa doarma mai putin, dar sa se trezeasca odihnit si cu forte proaspete, pentru a incepe o noua zi si a-si folosi timpul in scop productiv? Daca esti genul de persoana care lucreaza pana tarziu si care pur si simplu nu suporta sa stea degeaba, cu siguranta ti-ai dori sa te odihnesti eficient, insa in mai putin timp.

Daca te-ai intrebat pana acum cum sa dormi bine 8 ore in 4 ore, iata ca exista solutia pentru tine! Exista cateva tehnici pe care le poti pune in practica, astfel incat sa te asiguri ca ai "fentat" sistemul si ai reusit sa dormi mai putin, insa nu ti-ai privat organismul de odihna necesara. Noi ti le dezvaluim pe toate in cele ce urmeaza.

Metoda Churchill

Se spune ca premierul Marii Britanii, celebrul Winston Churchill, obisnuia sa doarma 5 ore noaptea si 1 ora la pranz. Poti incerca pentru cateva zile, dar nu uita ca specialistii in somnologie recomanda ca orele pierdute sa fie recuperate, astfel epuizarea isi va pune amprenta asupra organismului.

Metoda Uberman

Daca nu ai probleme cu somnul si poti adormi in orice moment, incearca sa dormi 20 de minute la fiecare 4 ore, fie noaptea, fie ziua. Aceasta metoda indrazneata poate fi folosita doar de cei care chiar reusesc sa se odihneasca in cele 20 de minute, fara a face eforturi. Totusi, ca si in cazul primei metode, este indicat sa o folosesti doar pe termen scurt pentru a afla cum poti sa dormi bine 8 ore in 4 ore.

Metoda Everyman

Aceasta metoda consta in a incerca sa dormi doar 3 ore noaptea, iar ziua sa dormi de 3 ori timp de 20 de minute dupa-amiaza. Este o tehnica pe care o poti aplica daca lucrezi de acasa si timpul iti permite sa iei aceste pauze. De asemenea, este important de mentionat faptul ca aceasta metoda nu se recomanda copiilor si poate fi folosita de catre adulti cel mult o saptamana.

Metoda Dymaxion

Una dintre cele mai grele metode sau tehnici de dormit este cea in care iti "programezi" organismul sa adoarma cate 30 de minute la fiecare 6 ore. Trebuie sa fii extrem de disciplinat si perseverent, pentru a reusi acest lucru. Tehnica a fost folosită de inventatorul american Buckminster Fuller care nu a suferit probleme de sanatate dupa aceasta metoda, cel putin in intervalul de 2 ani cat timp a fost monitorizat de medici.

Sfaturi utile

Acum ca ai aflat cum sa dormi bine 8 ore in 4 ore, cu siguranta vrei sa stii si care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a-ti proteja organismul de suprasolicitare si a-l feri de eventuale dezechilibre. Mai intai, este important sa:

  • te hidratezi suficient
  • sa ai o alimentatie sanatoasa (fructe, legume, carne slaba)
  • faci miscare (30 de minute zilnic)
  • eviti cafeaua, dulciurile si alimentele procesate.

Mai apoi, daca iti doresti cu adevarat sa afli secretul referitor la cum sa dormi bine 8 ore in 4 ore, este foarte important sa fii relaxat. Poti face plimbari relaxante seara, nu uita sa aerisesti constant camera in care dormi, sa ai mereu lenjerii de pat curate si incearca sa eviti cat de mult poti sa stai in preajma gadgeturilor care emana o lumina total neodihnitoare. Daca vei respecta toate aceste lucruri, cu siguranta vei reusi sa fii mai productiv si sa faci toate acele lucruri pe care ti le propui intr-o zi!

Citeste si: Insomnia la copii. Ce e de facut?

Comentarii